WEDSTRIJDREGLEMENT

ALGEMEEN

Tifogame 3.0 start 1 november 2019. Tifogame is een product van Tifogroup.

MISSIE TIFOGROUP

Tifogroup gelooft dat het succes en de kracht van de (inter)nationale voetbalsector ligt bij de fans en niet alleen bij de clubs en spelers. Toch worden de supporters te vaak gezien als een passieve bron van inkomsten terwijl zij als community een enorme macht kan vertegenwoordigen in de voetbalwereld. Tifogroup zet daarom het supportersgevoel centraal in zijn virtuele games zodat de stem van de supporters gehoord wordt. Op deze manier wil Tifogroup niet alleen de kloof verkleinen tussen de clubs en de supporters maar ook de interactie tussen beide partijen vergroten.

TIFOGAME

Tifogame.be is een online pronostiekplatform waarbij gebruikers gratis kunnen pronostikeren op verschillende Europese wedstrijden. Gebruikers kunnen in verschillende gratis pronostieken deelnemen die telkens een uniek thema omvatten en gesponsord worden door een bedrijf, merk of product. Tifogame.be is aan zijn tweede versie toe, na het WK in Rusland waaraan 31.881 spelers deelnamen en 351 prijzen werden uitgereikt. Tifogame.be is aan zijn derde versie toe, na het WK in Rusland waaraan 31.881 spelers deelnamen en 351 prijzen werden uitgereikt en het seizoen 2018-2019 van het (inter)nationale competitievoetbal.

Particulieren spelen altijd GRATIS.

PRONOSTIEKEN

A. GEBRUIKERS

Elke meerderjarige natuurlijke persoon die zijn of haar woonplaats in België, Nederland, Luxemburg of Frankrijk heeft kan meespelen met de pronostieken www.tifogame.be

Een speler dient te registreren met zijn of haar mailadres om kans te maken op een prijs. Als een speler meerdere prijzen wint met verschillende mailadressen, dan vervallen deze prijzen en heeft hij/zij slecht recht op de prijs gekoppeld aan zijn of haar originele mailadres.

Minderjarigen mogen aan de gratis pronostieken deelnemen op voorwaarde dat zij de voorafgaandelijke toestemming van hun ouders (of van de persoon die het ouderlijk gezag uitoefent) daarvoor gekregen hebben. Indien een minderjarige deelneemt, betekent dit dat hij/zij dergelijke toestemming verkregen heeft. Tifogroup behoudt zich het recht voor om dergelijke toestemming op te vragen.

B. TYPES PRONOSTIEKEN

Bij Tifogame zijn er week-, maandpronostieken en quickprono’s.

MAANDPRONOSTIEKEN

Er zijn twee types maandpronostieken. Het eerste type handelt rond een bepaald thema of nationale competitie, zoals bijvoorbeeld “Europese Toppers”, “Champions League groepsfae” of “De Premier League”.

Voor elke match dienen de deelnemers de richting van de uitslag aan te geven. Thuisploeg wint, gelijkspel of uitploeg wint. Telkens een speler dit juist inschat, worden er 10 punten toegekend. De pronostiek loopt ongeveer over de periode van één maand en de deelnemer die op het einde van deze periode de meeste punten verzamelt, wint deze maandcompetitie. Bij een gelijkspel wordt rekening gehouden met de schiftingsvragen. Als er meerdere schiftingsvragen zijn, dan worden ze in volgorde afgelopen (de bovenste vraag die zichtbaar is binnen een pronostiek is de eerste schiftingsvraag die wordt bekeken). Indien er na de schifting nog een ex-aequo zou bestaan dan beslist het tijdstip waarop de prono werd ingevuld; de vroegst ingevulde prono wint.

Om geldig deel te nemen, moet de kennisvraag juist zijn. Tifogame is een wedstrijd, als de kennisvraag fout wordt beantwoord dan kan die speler geen punten scoren.

Een tweede type maandpronostiek handelt over één specifieke ploeg. Zoals bijvoorbeeld de competitie: Essevee Cup, powered by Renson. Hier moeten de spelers de correcte score ingeven voor de matchen van SV Zulte Waregem gedurende de periode van ongeveer één maand. Een speler scoort 30 punten als hij/zij de score volledig juist heeft, 15 punten als hij/zij het doelpuntenaantal voor één van de 2 ploegen juist heeft én de richting van de matchuitslag correct heeft ingeschat en 5 punten als hij/zij enkel de richting juist heeft. Een speler scoort 0 punten wanneer hij zowel de correcte score en de richting verkeerd heeft.

De pronostiek loopt ongeveer over de periode van één maand en de deelnemer die op het einde van deze periode de meeste punten verzamelt, die wint deze maandcompetitie. Bij gelijkspel wordt rekening gehouden met de schiftingsvraag. Als er meerdere schiftingsvragen zijn, dan worden ze in volgorde afgelopen (de bovenste vraag die zichtbaar is binnen een pronostiek is de eerste schiftingsvraag die wordt bekeken). Indien er na de schifting nog een ex-aequo zou bestaan dan beslist het tijdstip waarop de prono werd ingevuld; de vroegst ingevulde prono wint.

WEEKPRONOSTIEKEN

Er zijn twee types weekpronostieken. Het eerste type handelt rond een bepaald thema of nationale competitie, zoals bijvoorbeeld “Jupiler Pro League Speeldag 1”, “Serie A Speeldag 6” of “European Qualifiers Speeldag 2”.

Voor elke match dienen de deelnemers de richting van de uitslag aan te geven. Thuisploeg wint, gelijkspel of uitploeg wint. Telkens een speler dit juist inschat, worden er 10 punten toegekend. De pronostiek loopt ongeveer over de periode van één week(end) en de deelnemer die op het einde van deze periode de meeste punten verzamelt, wint deze weekpronostiek. Bij gelijkspel wordt rekening gehouden met de schiftingsvragen. Als er meerdere schiftingsvragen zijn, dan worden ze in volgorde afgelopen (de bovenste vraag die zichtbaar is binnen een pronostiek is de eerste schiftingsvraag die wordt bekeken). Indien er na de schifting nog een ex-aequo zou bestaan dan beslist het tijdstip waarop de prono werd ingevuld; de vroegst ingevulde prono wint.

Om geldig deel te nemen, moet de kennisvraag juist zijn. Tifogame is een wedstrijd, als de kennisvraag fout wordt beantwoord dan kan die speler geen punten scoren.

Een tweede type weekpronostiek handelt over één specifieke ploeg. Dit zijn belangrijke wedstrijden zoals de Champions League finale, Real Madrid – Barcelona, RSC Anderlecht – Club Brugge, enzoverder. Hier moeten de spelers de correcte score ingeven voor 1 wedstrijd. Een speler scoort 30 punten als hij/zij de score volledig juist heeft, 15 punten als hij/zij het doelpuntenaantal voor één van de 2 ploegen juist heeft én de richting van de matchuitslag correct heeft ingeschat en 5 punten als hij/zij enkel de richting juist heeft. Een speler scoort 0 punten wanneer hij zowel de correcte score en de richting verkeerd heeft.

De competitie loopt ongeveer over de periode van één week(end) en de deelnemer die op het einde van deze periode de meeste punten verzamelt, die wint deze weekcompetitie. Bij gelijkspel wordt rekening gehouden met de schiftingsvraag. Als er meerdere schiftingsvragen zijn, dan worden ze in volgorde afgelopen (de bovenste vraag die zichtbaar is binnen een pronostiek is de eerste schiftingsvraag die wordt bekeken). Indien er na de schifting nog een ex-aequo zou bestaan dan beslist het tijdstip waarop de prono werd ingevuld; de vroegst ingevulde prono wint.

QUICKPRONO

Naast de klassieke pronostieken waaronder de maand- en weekpronostieken vallen, is er een derde soort pronostiek namelijk de quickprono. Een gebruiker kan in het matchcenter losse matchen pronostikeren. Daarvoor kan de gebruiker zoeken in het matchcenter binnen de aangeboden competities of een team zoeken waarvan hij de matchen wil pronostikeren. Wanneer je een quickprono invult krijg je de keuze om de exacte score in te vullen of de richting te kiezen. Kies je voor een correcte score dan ontvang je meer Tifopunten wanneer jouw score correct voorspeld is. Meer informatie over Tifopunten vind je terug onder puntje F. TIFOPUNTEN.

Deze quickprono’s zijn niet gebonden aan een klassieke pronostiek, noch aan het winnen van een prijs. Het doel van de quickprono is om “wins” te verzamelen. Hoe meer wins je verzamelt, hoe hoger je in het algemeen klassement terecht komt. Dit onderdeel wordt verder besproken onder C. KLASSEMENTEN.

Het staat Tifogroup steeds vrij om een competitie te sluiten op elk moment zonder het toekennen van de prijs aan de winnaar.

C. KLASSEMENTEN

PRONOSTIEKKLASSEMENT

Per pronostiek wordt er een klassement bijgehouden. Een pronostiek vermeldt duidelijk over welke periode deze loopt. Er wordt een begin- en einddatum vermeldt. Na elke wedstrijd wordt het klassement binnen de groep aangepast. De deelnemer die na de laatste match van de laatste speeldag van een pronostiek op de eerste plaats staat is de winnaar van deze competitie. Deze deelnemer wint de geafficheerde prijs. Dezelfde redenering gaat op voor plaats 2 en 3.

ALGEMEEN KLASSEMENT

Naast het pronostiekklassement is er ook de “Hall of Fame” of het algemeen (maand)klassement. Alle spelers van Tifogame worden elke maand gerangschikt op basis van het aantal “wins” dat zij behaalden. Een win is het juist pronostikeren van 1 wedstrijd, ongeacht of deze plaatsvond in een weekpronostiek, een maandpronostiek of een quickprono. De speler die op het einde van de maand de meeste “wins” verzameld heeft staat bovenaan het algemeen klassement. Tifogroup behoudt zich steeds het recht om prijzen weg te geven aan de spelers die bovenaan het algemeen klassement staan, doch kan het niet verplicht worden om prijzen weg te geven.

In het geval van een ex-aequo binnen het algemeen klassement wordt er gekeken naar de accuraatheidscore van de speler. De accuraatheidsscore is het percentage wins van de speler ten opzichte van het aantal ingevulde matchen. (Stel dat een speler 100 matchen pronostikeert en hij behaalt 45 wins, dan is zijn accuraatheidsscore 45%). Indien er nog steeds een ex-aequo is tussen spelers wordt er gekeken naar het aantal gepronostikeerde matchen van de spelers. De speler die de meeste matchen gepronostikeerd heeft wint. In het uitzonderlijke geval dat er nog steeds een ex-aequo bestaat tussen spelers wordt er gekeken naar het tijdstip van de laatste deelname. De speler die zijn laatste gepronostikeerde match eerder ingevuld had wint.

Elke maand start een nieuw algemeen klassement zodat elke speler steeds kans maakt om de beste speler van de maand te worden.

TEAMKLASSEMENTEN

Onder het tabblad “Hall of Fame” is het ook mogelijk om te zoeken naar een specifiek team dat valt onder de aangeboden competities. Ook hier kan je een klassement terugvinden. Zo is het mogelijk om per team te kijken wie het meeste wins behaalde. Dit klassement wordt elke maand opnieuw berekend. Bij een ex-aequo wordt er gekeken naar de algemene accuraatheidsscore van een speler. Indien er nog steeds een ex-aequo is tussen spelers wordt er gekeken naar het aantal gepronostikeerde matchen van de spelers. De speler die de meeste matchen gepronostikeerd heeft wint. In het uitzonderlijke geval dat er nog steeds een ex-aequo bestaat tussen spelers wordt er gekeken naar het tijdstip van de laatste deelname. De speler die zijn laatste gepronostikeerde match eerder ingevuld had wint.

Tifogroup behoudt zich steeds het recht om prijzen weg te geven aan de spelers die bovenaan de teamklassementen staan, doch kan het niet verplicht worden om prijzen weg te geven.

COMPETITIEKLASSEMENTEN

Onder het tabblad “Hall of Fame” is het ook mogelijk om te zoeken naar een specifieke competitie. Ook hier kan je een klassement terugvinden. Zo is het mogelijk om per competitie te kijken wie het meeste wins behaalde. Dit klassement wordt elke seizoen opnieuw berekend. Bij een ex-aequo wordt er gekeken naar de algemene accuraatheidsscore van een speler. Indien er nog steeds een ex-aequo is tussen spelers wordt er gekeken naar het aantal gepronostikeerde matchen van de spelers. De speler die de meeste matchen gepronostikeerd heeft wint. In het uitzonderlijke geval dat er nog steeds een ex-aequo bestaat tussen spelers wordt er gekeken naar het tijdstip van de laatste deelname. De speler die zijn laatste gepronostikeerde match eerder ingevuld had wint.

Tifogroup behoudt zich steeds het recht om prijzen weg te geven aan de spelers die bovenaan de competitieklassement staan, doch kan het niet verplicht worden om prijzen weg te geven.

D. PRIJZEN VOOR DE WINNAARS

De organisator van een gratis pronostiek voorziet een prijs voor de winnaar(s) van de gratis pronostiek. De prijs wordt geafficheerd binnen de gratis pronostiek. Er is steeds meer uitleg te vinden over de prijs. Tifogroup draagt geen verantwoordelijkheid in het voorzien of het toekennen van de prijs tenzij de gratis pronostiek georganiseerd wordt door Tifogroup zelf. Dit wordt duidelijk aan de hand van de naam van de gratis pronostiek en het vermelde logo.

Indien de winnaar een minderjarig persoon betreft, kan deze prijs enkel worden in ontvangst genomen door zijn/haar ouders (of door de persoon die het ouderlijk gezag uitoefent).

De score binnen een gratis pronostiek telt alleen binnen deze prono en niet voor andere prono's. Het is aan de speler zelf om in alle gewenste groepen een prono in te geven. Eenzelfde pronostiek kan herhaald worden, maar moet opnieuw worden ingegeven.

Een gebruiker kan binnen eenzelfde pronostiek slechts éénmaal deelnemen. Maakt een gebruiker gebruik van een ander e-mailadres om een account aan te maken en in diezelfde pronostiek deel te nemen, dan kan de gebruiker slechts aanspraak maken op 1 prijs in het geval dat de gebruiker zijn beide accounts in de prijzen vallen.

Wanneer een speler een prijs gewonnen heeft op Tifogame krijgt hij/zij een automatisch bericht met een bevestiging van de prijs. Binnen de week na de winst ontvangt de speler een tweede mail met meer informatie over de prijsafhandeling. Geeft de speler hier geen gehoor aan ontvangt de speler een herinneringsmail met een deadline. Reageert de speler niet voor de vermelde deadline dan staat het Tifogroup vrij om de prijs niet meer toe te kennen aan de speler.